Irriterande men användbar snö

Dessvärre blev det ingen agilitykurs för oss den här helgen. Ett snökaos utan dess like gör att man faktiskt är dum om man ens tänker tanken på att sätta sig i en bil och köra 15 mil. Så nu är jag kvar i Linköping och tar en lugn helg istället.

Istället för att gräva ner sig i snön och låta den ta över så gäller det att använda den på bästa sätt när den ändå ligger där i djupa drivor! Alltså tog jag och hundarna med oss lite korv och gick ut och tränade följsamhet, kämparglöd och muskler i de djupa snömassorna.  Jag tycker vardagslydnaden börjat tryta lite det senaste och lite träning på den fronten var behövligt!

– Med snö där hundarna inte alltid bottnade tvingades de att följa i mina spår på sina ställen för att ta sig fram och hålla koll på var jag tog vägen.

– En inkallning där snön når upp till mina lår tvingar, framförallt Kezo som lätt ger upp när det tar emot, att verkligen kämpa för att komma fram! Han gjorde framsteg och upptäckte ganska snabbt att jag inte kom och hämtade honom om han stod och gnällde en bit bort. Bra träning för en, ibland lite mesig, collie att tänja gränserna!

– Klättrande i stora snödrivor som plogbilarna kört hit tränar både balans och muskler.

Det var en mysig stund ute och vi brydde oss inte så mycket om att det snöade. Jag har haft två upptagna veckor nu så en hel dag tillsammans behöver vi alla tre!

Dessvärre hade jag inga batterier i kameran men har ett par bilder från en annan dag i snön med Julia. Det är även hon som är fotografen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s