Hur bra ligger det i munnen?

Jag är så galet trött att jag inte vet vad jag heter. Att ha måndagsöppning på jobbet måndagen efter att vi helt sonika fått ge bort en timme är ett hån mot mänskligheten. Men men. Vem behöver mer än 4 timmars sömn?

I vilket fall måste jag berätta om gårdagens roligaste uttalande. Vi var i Stockholm igår. Jag, syrran, syrrans pojkvän, kusinen, kusinens pojkvän och mormor. Mormor var den som levererade.

Vi hade gått på ett fik för att, ja, fika. I kön var det en kvinna som frågade mig vad en av kakorna var för något för hon såg dåligt. Det är en havreboll sa jag. Som chokladboll fast utan kakao. Kvinnan kräktes lite i munnen och svor en lång ramsa över vilken vidrig kombination jag just presenterat för henne. Det tyckte jag var lite kul vilket ledde till att jag var tvungen att återberätta händelsen när vi satt oss vid vårt bord.

Här inser mormor att jag använder den politiskt korrekta benämningen chokladboll och inte negerboll som hon är uppväxt med. Vi förklarar att jo, det har ju vi också fått höra men att det inte är helt ok att säga längre. Här kommer mormor med dagens chock.

Mormor: ”Negerboll hette det ju på vår tid. Precis som negermage.”

Vi: ”Va????”

Mormor: Ja, en sån där chokladbiskvi. De heter ju negermage.”

Vi: ”Va????”

Ja, så fortsätter det. Vi var lätt förundrade att folk förr faktiskt var sugna på något som kallades negermage. En negerboll är ju ändå (om man inte associerar för fritt) bara en boll som är brun liksom. Men en negermage är ju en mage från en människe! Vem vill äta det? Ja, tack gode gud för politisk korrekthet.

I vilket fall hade vi en riktigt trevlig dag i Stockholm med Skansenbesök och god mat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s