Agilitykurs där hemma

Helgen som varit har spenderats i Hjo hos mamma och Ted. Jag har ätit middag på Glädje i Skövde där de serverar närproducerad god mat till klart godkända priser! Trevligt ställe tycker jag! Men trevligast var sällskapet på fyra flickor från gymnasiet. Härligt att skratta och prata minnen och nutid!

Men. Den främsta anledningen till att jag åkte var att Eva-Marie Wergård hade kurs i Tibro. Lördag och söndag förmiddag spenderade jag alltså min tid i ett kallt ridhus för att bli en bättre agilityförare till min ack så braiga hund. Det allra bästa med Eva-Marie är att hon får mig att springa fortare och ta i mer än någonsin. Men massa andra bra saker fick jag fundera över också.

Lördagen ägnades åt en bana med serpentiner och threadlar och där har jag och Kezo inga jättestora svårigheter. Vi löser det på vårt sätt men det blir bra. Speciellt serpentinerna. Threadlarna fick vi också till väldigt bra efter att Eva-Marie fått mig att flytta mig ca 2 dm. Tänk att en sån liten förflyttning gör att man kan tjäna in sekunder på en bana? Hon tog tid och ja, på en kombination som bestod i ca halva banan tjänade jag in en hel sekund på att placera mig bättre inför threadles. Balanshindret var även med på denna banan och den är jag jättenöjd med! Fick jättefint flyt!

Dag två var betydligt tuffare för oss. Boxhörn ingick i denna banan. I kombination med framförbyte. Här fick vi problem minsann. Jag blindbytte fast jag inte skulle, jag låg och krälade i sanden, jag krockade med Kezo. Ja, man kan säga att jag var något frustrerad efter första omgången. Kezo var inte bara frustrerad. Han var vansinnig på mig. Gör rätt då, kärring!

Till slut fick jag faktiskt till hur jag skulle lösa situationen genom att förflytta mig längre bort innan framförbytet och lita mer på min hund i boxhörnet men det blev väl aldrig helt hundra. Dock vet jag nu vad vi behöver träna på för att få till det och med vana kommer det bli bra! Jag behöver bara få in de där bytena i kroppen. Behöver träna in boxhörn från början så att Kezo vet vad som förväntas av honom.

Vad är jag nöjd med?

– Vårt slalom

– Serpentiner/threadles

– Farten

– Att han är så känslig för min handling

Vad ska jag ta tag i nu?

– Gungan! (Eva-Marie berättade hur jag kunde lära om gungan på Kezo under en tvåveckorsperiod. Klart värt!)

– Boxhörn

– Tajtkommando

– Framförbyten (jag tjänar inte alltid på blindbyten om jag ska förbereda honom på en sväng)

Jag älskar att gå kurs! Den där känslan av frustration när instruktören hittar ens svagheter. Känslan när man hittar en lösning som man kan träna vidare på hemma. Motivationshöjare!

Tack Eva-Marie för en strålande kurs!

Pesten fick också agilera lite på valpvis. Han fick åka gunga både lördag och söndag och gjorde det med bravur! Svansen i topp och viljan att köra mer mer mer när han fått gå av. Fick lite tips av Eva-Marie hur jag kan ge honom en uppgift på gungan för att få till det ännu bättre så det var också kul! Det ska jag testa ikväll tror jag =)

Annonser

3 reaktioner på ”Agilitykurs där hemma

  1. Kul att ses och det var verkligen roligt att se era slimmade vägar genom banan, snacka om att rinna igenom!

    Det var även roligt att träffa Pesto-pussnos ❤ ses snart igen 🙂

  2. Det var kul att vara med och titta första dagen. Fast jag missade visst allt roligt den andra.
    Blev varm om kroppen med Pesto innanför jackan och men alldeles förfärligt, hemskt olidligt kallt om tårna. En valp i varje stövel hade suttit perfekt.
    Berätta om gungträningen med Pesto.
    mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s