Fågel fågel i trädgården där

Jag har en knepig relation till fåglar. Jag tycker att de flesta sorter är väldigt fina. På håll. Kommer de nära hoppar jag högt och känner ett stort obehag. Känslan bättrades inte på när en fågel sket mig i ansiktet på hg:s uteservering en sommar. Fast egentligen är det inte alls det jag frukar hos fåglar. Vingarna, klorna, näbben. Ja, hela skapelsen är obehaglig och liksom full av ohyra.

I vilket fall. Jag tycker ju att de är fina och när jag var liten matade vi alltid fåglar i trädgården. Jag minns det som mysigt att titta på talgoxarna och blåmesarna genom fönstret när de satt och åt. Eller hängde eller vad de nu gjorde. Blåmesarna var en favorit!

Så nu i vinter har jag matat fåglar i min trädgård! Vår trädgård. Jag har hängt upp en matare med jordnötter och hampfrön. Jag har fått för mig att det är det göttigaste och mina fåglar ska ha det bästa! Sista tiden när det varit kallt och faktiskt lite vinter på riktigt har de fått talgbollar också.

I päronträdet på baksidan hänger maten. Så när man står i köket kan man titta ut på fåglarna som äter sig mätta och feta där ute!

Ja, jag erkänner. Jag gör det delvis för att jag känner mig som en välgörare. Tar från de rika (jag??) och ger till det fattiga. Typ.

Annonser

3 reaktioner på ”Fågel fågel i trädgården där

 1. Haha vi pratade just om otäcka fåglar i skolan häromdagen! Vi gör nämligen en observationsstudie på småfåglar för att se vilken mat de föredrar och hur rädda (modiga) de är för predatorer. Vi sa just det att fåglar är ganska otäcka varelser och att det måste finnas en anledning till att det tillochmed finns skräckfilmer som behandlar detta. Har då aldrig hört talas om en skräckis som handlar om kattungar exempelvis:P

 2. Kul!
  Jag började också med nötter efter att du förut sa att du hade det, men mina gillar det inte så mycket.
  Förut har jag bara haft solrosfrön, men har genom Granngården sett vad varje fågelart gillar mest och en del gillar hampfrön… också. Så jag har börjat med det och fått många domherrar vilket är jättekul.
  Däremot gillar de flesta solrosfrön mest och jag får fylla på dem mest av allt jag bjuder på. Glöm inte dem.
  Vi har ju haft fåglar o jag minns att du var lite skeptisk. Jag tycker att det är en mysig känsla att ha deras fötter lindade runt fingret och känna hur lite de väger. Att följa en kull ungar är också en tjusning.
  Kram mamma

 3. Jag är orolig för den där tjockisen som alltid hoppar runt på marken under fröhållaren. Har fortfarande aldrig sett den flyga, tänkte om stackaren blivit för tjock o får hoppa runt hela dagarna nu jagad av grannkatterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s