Nu gör jag det jag inte borde

Jag berättar om ett mål jag vet att jag kommer få sjukt svårt att uppnå. Men just därför vill jag ha det på pränt. Så det inte försvinner bort. Som många andra liknande mål.

Vad är målet undrar ni nu? Och hur gick det egentligen att bli av med tjockisfläsket? Det har vi inte hört något om på länge…
En sak i taget. Nya målet nu.

Jag ska springa 1 mil på under en timme. Jag ska göra det genom att sakta och successivt öka längden jag springer men bibehålla hastigheten. 3 km är jag uppe i med den hastighet jag valt att hålla. Ca 5,5 minuter/km. Det är tungt i benen men ökar jag sakta (ca 500 meter per vecka) räknar jag med att det ska gå!

Det gamla målet.

Jag står väldigt still nu. Ca 1,5 kg från målet. Med 7 kgs viktbortfall. Det braiga med det är att jag faktiskt står still. Jag går inte upp. Det dåliga är att jag inte går ner. Men min förhoppning är att regelbunden löpning på längre och längre distanser ska rätta till det problemet.

Så, peppa mig nu! Se till att jag kommer ut och springer! Jag är inte helt säker på att jag vill springa med er. Jag gillar att springa själv i mitt tempo. Blir stressad av att springa med andra. Men jag behöver pepp! Massa pepp!!

6 reaktioner på ”Nu gör jag det jag inte borde

  1. Det finns färdiga program för hur man kan träna för att klara milen på under en timme. Kolla tex jogg.se. Syrran körde ett av dem i somras och sprang Göteborgsvarvet på 1.02 häromveckan.

    Jag önskar att jag kunde springa snabbare, men jag är bättre på att springa långt än fort. Så jag koncentrerar mig på att springa kortare sträckor fort och låter milen ta den tid det tar o springer 11-12 km istället…

  2. Heja Ida! Tycker du är grymt duktig Jag har också tänkt som mål att klara milen – har aldrig sprungit så långt förut. Men jag tror nog det får gå i lugnt tempo. Om du ångrar dig och vill ha löpsällskap någon dag så hojta till, jag vill gärna ha någon att springa med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s