Massa steg fram och något steg bak

Träningarna de senaste veckorna har verkligen gått från klarhet till klarhet med den lilla. Bakslaget kanske var ett faktum? Eller så spelade flera faktorer in som bidrog till ökad stressnivå idag:

– För lite motion och springa lös på längre promenader de senaste dagarna.

– Hundar med på träning som han inte är van vid.

– En matte med skavsår på fötterna och som blev stressad över skallet.

– Lerigt underlag som gjorde att matte inte vågade springa.

Flera av dessa saker kan jag jobba på. Jag kan bli bättre på att motionera hundarna regelbundet. Jag kan träna mer med olika typer av hundar. Jag kan jobba med mig själv och behålla lugnet och glädjen trots att det inte alltid gått som jag tänkt mig. Jag kan inte råda bot på vädrets makter och regnets påverkan på underlaget dock. Men jag kan välja att låta bli att träna om det inte känns bra. Eller träna raksträckor istället för svängar.

I vilket fall återtog jag kommandot mot slutet av passet. Jag krävde att han skulle vara tyst och som tack för besväret lovade jag att vara tydlig och glad. Vi fick till ett par riktigt fina svängar med framförbyten (vi har knappt tränat framförbyten vilket också kan leda till frustration när han inte riktigt förstår) och bra attityd när vi lämnade banan. Vi avslutade dagen med att springa lös en sväng i skogen och rejsa av oss lite överskottsenergi. Nu är vi alla nöjda, glada och harmoniska och ska inta nästa träningspass (efter träningsvila med endast promenad imorgon) med gott mod och GLÄDJE! Ingenting får nånsin ta ifrån oss glädjen när vi tränar!

Dagens övning!

Annonser

2 reaktioner på ”Massa steg fram och något steg bak

  1. Jag tyckte inte att herr P var jobbig och Linnea sa inget om det. Det var nog mer Rocky som störde sig 😉

    Leran och regnet är ju inte mycket att göra åt, men tänk på dig själv i första hand! Strunta i att ens tänka på att du skulle störa!

    Dessutom, det är INTE lättare med en snabb och het hund, men jag tror minsann att det blir roligare sen, när man lär sig nytt och tvingas att utvecklas för att hinna placera sig rätt 🙂

  2. Vad bra med din blogg där du tar dig tid att reflektera över det som du gör. Hinner ni göra det på jobbet? Det var svårt att hinna i skolan. Vi skulle ha behövt mycket mer tid för det. Det ökar kvaliten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s