Bakdelskontroll och running contacts

Så här i vilotider krävs det att man tränar småsaker hemma för att få lilla hunden i en hanterbar kvalitet. Jag HAR svårt för att få tummen ur att träna tricks men nu har jag faktiskt börjat lite. Backa är det vi jobbar på nu i olika varianter. Till att börja med bara att flytta sig bakåt. Det var svårt utan mål så jag la ut något litet bakom honom som han skulle backa upp på. En liten platt sak bara för sakens skull. Det var han så duktig på att han nu backar upp på en, i Pestomått mätt, ganska stor kudde. Han kan backa ganska långt och han verkligen jobbar med bakbenen för att träffa rätt. Det är kul att se vilken kontroll han har på sin bakkärra.

Det är svårt med Pesto och klicker för han behöver i princip alltid ett objekt att jobba med för att erbjuda beteenden. Det är väl straffet för att jag när han var valp alltid jobbade med olika saker han skulle kliva upp på, kliva i, runda, slå på med tassen osv. Sätter jag mig med klickern på ett tomt golv så lägger han sig ner. Sen kör han stadga hejsan och känner sig bäst i världen och det är supersvårt att få honom att erbjuda något! Tips på hur jag kan få det att lossna?

Har man gjort sånt här sen man var liten vet man var man har sina bakben!

Har man gjort sånt här sen man var liten vet man var man har sina bakben!

Igår åkte jag ut med flickorna till HU för att träna lite. Jag har varit sjuk några dagar och hundarna var minst sagt uttråkade. Pesto skulle träna på att vara bland andra hundar som tränade och köra running. Han var väldigt duktig på båda saker! Först hängde vi lite och kikade på när de andra körde. Sen fick han springa över ensam ram på golvet i ett eget litet rum (det finns hejd på störningarna när man har dynamit i kroppen!) för att sedan avsluta med ett längre pass med många micropauser på upphöjd balansnedfart och ram. Han gick som en liten klocka! Han kunde till och med utföra uppgiften med ett litet Russin springande i slalom precis bredvid. Lite fokussläpp men godkänd genomförd uppgift!

Micropauser är vårt nya svarta. Upp i famnen nån minut och varva ner och hitta lugnet. Sen på uppgiften igen med nya tag. På det sättet kan jag köra korta repetitioner men inte behöva ta långa utdragna pauser emellan. Det verkar funka bra! Nästa gång ska brädan upp ett snäpp! Igår hade han mer än 9 av 10 träffar rätt!

Kezo fick ta hela balansen några gånger igår och springa genom platten. Hans 2 på 2 av sitter som ett smäck även efter lite längre uppehåll nu och det är så kul! Sen att vi aldrig får det fullt ut på tävling gör inte så mycket när vi i princip aldrig får fel. Det är det viktigaste när man snart fyller 9 år och är gubbe. Man får ta sig vissa friheter i livet.

Annonser

2 reaktioner på ”Bakdelskontroll och running contacts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s