Bryta ner och sen springa fort!

Idag blev upplägget riktigt bra på ridhusträningen! Började vid en kombination som innehöll slalom, gunga, balans och raka tunnlar bredvid varandra. Perfekt för att träna detaljer alltså! Vi körde:

– Balanshindret med 2 på 2 av. Det går framåt! Det dröjer nog innan han gör rätt mer frekvent men han börjar koppla ihop att det är samma sak med hel balans som med kort bräda.

– Gungan. Första gången trodde han det var balansen och var sååå nära att flyga! Sen gjorde han två klockrena reps och jag var nöjd! Träna in kommandot så att han vet skillnaden!

– Slalom med 4 pinnar och bågar för ingångsträning. Fixade fint! Till och med när han tog tunnel före!

– Skick till tunnel från olika håll. Riktigt riktigt bra! Fixade att skickas in i en tunnel och ta tunneln bredvid på tillbakavägen!

Andra kombinationen innehöll hopp och tunnlar och Erika som gjort övningarna till idag hade lagt fokus på enkla, fina linjer för de unga hundarna. Perfekt för oss alltså! Första försöket nollade vi! Jag var för sen med framförbytet mellan hopp-tunnel i början men i övrigt är jag nöjd! Andra försöket fick jag till bytet bättre och då blev svängen bra. Det finns dock inte på film. Jag valde medvetet att framförbyta istället för blindbyta då vi behöver träna på det. Han smiter in på fel sida om det blir otydligt ibland..

Jag är sådär löjligt nöjd och sprudlande i bloggen just nu. Jag unnar mig att vara det 🙂 Vi har jobbat hårt och det börjar ge utdelning. Mitt lilla lyckopiller!

Annonser

2 reaktioner på ”Bryta ner och sen springa fort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s