Bäbisagility och gubbtävling!

Jag har varit dålig på att blogga det sista så jag kör ett inlägg med två uppdateringar idag!

I onsdags fick jag haka på unghundsträning i Valla med Disa och Micke! Det var kul att få haka på och tanken var en övning med några svårigheter men som hade flyt. Det hade den förvisso men svårigheterna blev lite svårare än jag tänkt.

bebisagility

nummer 9 föll visst bort… det är en böjd lång tunnel!

Det blev som svårast mellan 5-8 för oss alla. Vi löste det på lite olika sätt och vi fick till det helt ok med lite övning! Jag valde att blindbyta (tysk?) över 8:an eftersom jag hade stora svårigheter med såna byten på Camillakursen. Vi klarade bytet flera gånger vilket ju är en klar förbättring från sist! Han låser sig och klistrar mer när han blir osäker men det släpper när han vet vad han ska göra. Häftiga lilla hund!

Händelse 2 är Kezotävling i Kungälv i samband med att jag hälsade på Erika där. En dubbel klass 2 där jag på förhand tänkt mig att köra 3 av klasserna. Vilket jag också gjorde.

Första klassen var en hoppklass. Den var ganska svår och det var ytterst få nollor i både small och medium. I large också visade det sig. Men vi nollade! Ett rent och fint lopp utan missar. Lite tappad fart i slalom men i övrigt fint flyt genom hela loppet! Jag blev faktiskt lite ledsen när det visade sig att jag fick 1,67 tidsfel. Ett så fint lopp SKA inte ge tidsfel. Inte i klass 2… tyckte jag. MEN! Vi kom faktiskt trea med det loppet av över 50 startande hundar och när jag fått smälta det hela lite kunde jag inte annat än vara glad och nöjd över min fina fina hund och det fina fina lopp vi gjort!

Ett nästan lika fint lopp blev hopplopp nummer 2. Nollade till sista hindret slappnar jag av och springer… Det gör Kezo också. Men förbi det sista hindret! Den tiden hade vi visst klarat också enligt åskådare men vad tusan. Man kan inte gräma sig över det en evighet! Han VAR duktig! Vi behöver ju inte de där pinnarna även om det vore lite kul att få den där femte pinnen i hoppklassen.

Agilityloppet fick vi fel på balansens nedfart i men i övrigt ett felfritt lopp rent handlingsmässigt. Man kan inte bli besviken efter 3 nästan felfria lopp där all handling satt bra och Kezo var lyhörd, pigg och glad! Nu ska han få banta lite, bygga upp sin fysik och vila från agilityn ett tag. Ladda SM helt enkelt!

En lite svajjig film på agilityloppet! Inte dagens snyggaste lopp men klart godkänt!

Tusen tack för fina ord och pepp efter tävlingen i lördags! Både från Disa och Erika på plats och från andra på facebook. Det värmer!

Annonser

3 reaktioner på ”Bäbisagility och gubbtävling!

  1. Haha, lite svajigt, det kan man minst sagt säga 😉 Lyckas alltid bli det när jag filmar, jag är nog inte så stadig på handen! 😉
    Bra att du är nöjd nu för det ska du vara! Ni var duktiga både du och Kezo!!

  2. Vad snyggt det ser ut med Pesto. Bytet såg ju riktigt bra ut! 🙂 Han verkar ha bra fart under tassarna! Gillade banan, Sparar den så får vi se om jag kommer ihåg att bygga upp den när snön försvunnit :- )

    Roligt att få tävla, tycker att det såg väldigt bra ut 🙂

  3. Åh den banan såg rolig ut, måste prova den på Isa när vädret tillåter 🙂
    Sv: Täcket sitter super, har ett i lila, det var därför jag nu ville ha ett i rosa. men lyckades hitta ett i en annan rosa färg som får duga.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s