Även solen har sina fläckar…

… eller sluta vara så himla bitter Ida bara för att du får ett jäkla litet bakslag!

Ja, för idag var det träning i ridhuset igen. En klass 2 agility. Som jag själv varit med och valt ut. Dock kanske inte efter vad VI behöver utan efter vad som passade gruppen. En sån där bana som såg sjukt kul ut! Som vi i dagsläget inte behärskar. Med hinder längs vägen som vi inte kan och med lite svårare träning i bagaget. Det blev lite för mycket helt enkelt. En övertänd liten nybörjarhund med en trött och lite irriterad matte. Inte världens bästa kombo. Den erfarenheten bär jag med mig sen tidigare!

Mister Klister kom och hälsade på och istället för att peppa mer och springa snabbare blev jag osäker, tappade fart och fegade ur. Då blir det knappast lättare för den lilla som ju faktiskt gör så gott han kan. Lite gap, lite skrik och mycket missade hinder. Jag andades, tog mig samman och gjorde det här:

Efter 6 hinder hade jag inte längre en plan. 😉 Men men. Jag springer i alla fall!

I början av passet tog vi gungan några gånger. Det har vi inte gjort på länge och jag är jättenöjd!

Summan av kakan var att jag tappade lite självförtroende, kände mig lite sämre som tränare som pressade min hund för hårt med för svår övning och landade på: Jaja, sånt händer! Tack Lise-Lotte för peptalk!

Kanske, kanske känns pressen hårdare idag för att jag nu anmält oss till vår första tävling. Den 5 maj. Typ snart! Det SKA dock inte hindra mig från att fortsätta träna lätt! Klass 1 ÄR lätt! Kommer vi dit och inte är redo kan jag alltid träna på starter i tävlingsmiljö för det är något jag också börjat slarva lite med. Skäms Ida!

Annonser

5 reaktioner på ”Även solen har sina fläckar…

 1. Pepp, pepp, pepp! Ni är jätteduktiga, det kommer blir bra! Bakslag kommer alltid, man kan aldrig tänka på allt. Vi sätter, med all rätta, höga krav på oss som hundförare att planera, anpassa och göra rätt men ingen av oss är mer än människor. Ibland blir inte allt bra. Ett dåligt pass sabbar allt. Filmen med avslutning ovan såg finfint ut! Asbra gunga också! Snart är det vår och gräs och då ska vi ha kul med klass 1. Och på onsdag springer vi racebanan! 😉

 2. Alla har vi sämre dagar, det måste man få ha! Vi är precis som Disa skriver inte mer än människor!
  Så länge man lär sig något när det blir såhär så är det ju ändå värt något! Du utvecklas både som tränare och människa, och får fler och fler verktyg till dig och Pesto!
  Du ska inte vara för hård mot dig själv, ni löste passet fint, det syns på filmen!
  Imorgon är en annan dag 😀

 3. Pepp här med! Ninnie har en fin bild på sin blogg med en rak pil och en väldigt krokig och snurrig pil. De symboliserar vägen till framgång. Den raka pilen visar hur vi tror det går till, den krokiga hur det ser ut i verkligheten.

  Vi har alla bra pass blandat med mindre bra pass, tids nog kommer vi fram ändå! Och du, man måste inte ta pinne på sin första tävling 😉

 4. Man måste inte heller ta pinne på sin andra tävling. Eller mycket senare fram heller har jag fått höra! 😉 Du får nog räkna med att även om Pesto kan alla hinder och byten så kommer det att bli stor skillnad för dig att tävla med honom mot Kezo. Ge dig tid att lära dig hantera olikheterna! Och med tanke på att du tränat med mig vet du att man (läs jag) kan vara en riktigt dålig tränare ibland utan att förstöra. Och så dålig tror jag inte att du var! 😳 Partiska jag anser ju att man inte kunde få en bättre agilityhund än Era! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s