Dagens ridhusträning

Sista ridhusträningen i Staby för vår del idag. Nästa helg blir det träning i ridhus i Söderköping på A1ans andra och sista helg. Idag var målet att ösa och dra på hinder som aldrig förr. Enkelt och okomplicerat! Det gick nästan hela vägen 😉

hoppösDagens nummer 1! Jag valde att köra ett U några gånger först för att bara få ösa. Trycka på hinder och vara säker på att det hinder som är framför näsan ska tas. Han går så fint när han bara för rusa på! Snabb som tusan. Sen körde jag hela övingen ett par gånger och om man inte räknar med att jag glömde banan ett par gånger och vinglade till det gick han klart ok! De gånger han tvekade och skällde istället för att hoppa samlade jag mig och visade bättre. Lugn matte är bra! Externbelöningar rakt av! BRA!

tunnelsnurrÖvning två. Tunnelsnurr! I början var jag lite osäker. Försökte bakombyta fast han inte kan det på ”innertunneln” och gjorde allt för att ”förenkla” fast det mest bara blev galet då. När jag istället bara sprang gick det så mycket bättre! Täckte innertunneln när yttertunneln skulle tas och öppnade upp när innertunneln skulle tas och vips, min lilla hund bara löser det helt enkelt och utan krusiduller! Så jäkla kul det var att se den lilla hunden som aldrig haft något vidare tunnelsug klippte tunnel på tunnel på tunnel 🙂 Kul övning!

slalompeppDen här blev för svår för oss som sista övning på dagen. Jag fick dela upp den i 1-5, 5-9 och lite egna varianter med lite hinder före och kanske ett eller inget hinder alls efter slalom. För SÅ häftigt slalom han hade idag! 3 slalombågar bort och han bara ÖSTE! Tog ingången från hinder nummer fem till slalom utan att tveka som avslutning och jag var i sjunde himlen! Ja, jag vet, jag har bågar på. Hur svårt kan det vara liksom? Men bågar behöver ju inte per automatik betyda att de letar ingångarna och bågar behöver per automatik inte betyda att hunden öser det snabbaste den kan!

Dagens sammanfattning är att hindersuget var bättre än nånsin men att svängarna och handlingen istället blev något svajjig. Jag kan ta det idag känner jag. Jag måste backa tillbaka och göra lätt nu ett tag för att bättra på vårt självförtroende. Öka suget och belöna på marken. Träna svängar och byten separat en stund och sedan bygga ihop till något alldeles förträffligt!

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Dagens ridhusträning

  1. Åhhh vilka roliga övningar du gör!!! Längtar tills utomhussäsongen så vi kan samträna 😉 Det där tunnelsnurren måste jag prova så fort banorna är springbara 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s