Debuten!

Igår var jag och Pesto iväg till Västerås för att debutera i agility! Två hoppklasser stod på schemat och jag var minst sagt både nervös och pirrig. Då jag samåkte med Charlie som kör large var jag på plats på området ganska länge innan det var vår tur och jag hann gå från astaggad till sjukt nervös under dagen. Banvandringen kändes surrealistisk och jag fattade nog inte förrän vi stod på startlinjen att det var dags! Jag och Pesto liksom. Galet!

Första loppet gick helt galet bra! Han höll ihop helt fantastiskt och den lilla detaljen att vi inte tog slalom gör liksom ingenting alls. Jag hade redan bestämt mig innan för att fortsätta springa om han missade. Som vi sprang sen! Inte ett fel i övrigt och alla byten (blindbyten!!) satt riktigt fint. Så nöjd! Sen fick jag till en riktigt bra jackpotbelöning efteråt i lugn och ro bakom ett tält och han verkade verkligen ha haft KUL!

Inför andra loppet var jag nästan för lugn. Var nog lite trött efter urladdningen första loppet och jag glömde bort att repetera banan innan jag gick in. Kom i ofas en halv sekund i början och kom inte riktigt in i matchen sen. Förrän slalomet!! Han tog det! Så himla fint dessutom! Jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig. Hade ingen plan A av någon anledning utan hade bara fokuserat på plan B, vad göra om han missar? Jag klappade i händer och berömde massor muntligt och körde sedan vidare med ett riktigt bra upplopp!

Ren lycka! Han sprang, hade fokus i starten, tog belöning som tusan efter målgång och trots att han bara kört ett lopp på tävling hade han redan till lopp två fattat att det var SJUKT kul att tävla! Taggade igång som tusan och var helt lycklig! Yey för dunderbelöningar! Yey för grundträning och yey för att vi höll ihop i skarpt läge!

Annonser

7 reaktioner på ”Debuten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s