SM-blogg!

Ja, jag måste ju skriva också! Trots bristande bloggmotivation så här i sommartider. Men nu regnar det och jag dricker ett glas vin så här mitt i veckan bara för att. Så nu ska jag skriva!

Om man läser mina mål för 2013 så var målet med Kezo: Kvala till SM med laget och delta!

I Halmstad i mars gjorde Gubbröra det vi kan bäst. Vi levererade precis så där lagom mycket för att det skulle räcka till de två pinnar vi hade kvar!! Kezo dubbelnollade hoppklasserna efter en disk i agilityklassen och vi var så där bubblande glada att det inte gjorde något att vi fick köra hela vägen hem mitt i natten! Vi hade uppnått delmål ett! Kvala till SM!!

Den 14 juni var det då dags. Vi skulle DELTA! Vi med våra fina gamla gubbar. En collie, två pinschrar och så röran. Den unga BCn. Laget som liksom inte alls hade någon press på sig för att de var de de var men som liksom levererade gång på gång. Nästan varje tävling. Vi skulle tävla på SM!

Agilityklassen var först ut och när jag insåg att balansen var en sån där granulatvariant. En sån som Kezo vägrade springa över i Halmstad. Då blev jag nervös på riktigt. Fick lite ont i magen. Vi behövde liksom inte nolla.. Men en totalvägrad balans skulle innebär disk. Jag bestämde mig för att starta nära Kezo och peppa honom ordentligt i uppfarten även om det skulle betyda att jag kom på efterkälken lite. Jag hade inte behövt oroa mig! Kezo var sådär löjligt lycklig hela dagen på tävlingsplatsen! Han skuttade, hoppade och gafflade och liksom strålade av glädje.

Ni ser ju glädjen!

Ni ser ju glädjen!

Kezo5

Puss på dig! Nu kör vi!

I vilket fall. Balansen togs utan tvekan! Med matte på efterkälken vid det planerade framförbytet som så här i efterhand borde blivit ett bakombyte. Det är lätt att vara efterklok och jag tackar min vapendragare och bäste vän för att han hjälpte mig att rädda upp situationen från en annalkande disk till 10 fel! Plus de där retliga 5 felen vi ibland drar på oss på uppfarten.. Ingen disk dock! Det viktigaste! Med en diskad hund i laget och två nollade pinschrar gick vi från dag ett med 15 fel i bagaget och en 10-plats!

Kezo1

Yes!!

983485_10151755893890466_17539692_n

När matte handlar som en kratta får Kezo lösa problemet! Gullis! 🙂

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZNvPOIv7X3U

Lördagen kom och med den finalen! Hoppklassen! Mitt och Kezos guldkort! Vi nollar hoppklasserna så ofta att jag kunde känna mig hoppfull! Banan var inte en favorit för oss med många hinder som skulle tas bakifrån. Inget vi inte kan men vi tappar fart.

Åh vad jag är glad över min fina gubbe!! Vi gick in och vi körde och jag jobbade som fasen genom varje hinder och vi nollade!! 0.3 typ tidsfel men det tänker jag inte bry mig om! Vi har nollat på SM och jag var så himla glad!! Övriga hundar i laget tog sig också runt med lite fel och vi hade ett resultat!! Vi var med hela vägen! Hur långt skulle det räcka??

Kezo6

Målmedveten!

Kezo7

Jag har visst lärt mig att handla med öppen hand!

Kezo8

Full fart!

Ja, vet ni vad? Våra underbara vänner. Vet ni vilken plats de kom på? (klart ni vet, vi har ju bombat er med facebookinfo hela helgen!) Jo, en åttondeplats! En besvikelse för många. En seger för oss! Vårt första SM! Med hundar som vi liksom aldrig trodde hade där att göra, för att vi snöat in på de individuella klasserna. De perfekta laghundarna och de finaste kompisarna! Gubbröra är det absolut bästa som kunde hända mig och Kezo! Vilken glädje vi haft det här året med våra underbara lagkompisar. Tänk, vi har ett resultat på SM!!

Tusen tack Karin Svedjebro för alla actionbiler! Så himla kul att ha!

Annonser

7 reaktioner på ”SM-blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s