Från klarhet till klarhet!

Precis perfekt träning av lillskit idag! enkel kombination med alla kf-hinder, hopp, slalom, tunnlar och DÄCK! 🙂 Åh vad fina kontaktfält han har!! Nu ska jag bara börja utmana också… Jag fegar ur och släpper tidigt för att inte riskera att han släpper. På gungan har jag dock börjat kräva mer nu. Man står kvar tills man får ett OK! Alltid! A-hindret måste jag backa lite på och sänka ner igen. Han fick lite väl mycket fart på rumpan och fixade inte riktigt övergången över nocken i full fart idag. Jag tror det blir bra om jag tränar lite längre på lågt A. Det märks att han börjar använda lite nya muskler nu när han får klättra på agilitybanan! Blir trött fort! Bor man i Linköping blir det inte mycket till klättrande i övrigt.. Backträning kanske??

Jag ska också börja kräva 12 pinnars slalom varje gång nu. Han KAN även om han ibland slarvar och går ur tidigt.. Jag måste också komma ihåg att låta honom jobba själv vid ingången. Inte vara för nära och störa. Kan själv!

Grym känsla med fart och hindersug i övrigt i dag!! Däcket gick som en dans! Han drog på ett upplopp med BRA målmedvetenhet på slutet! Åh vad det är bra att träna strukturerat och planerat och att verkligen anpassa träningen till det vi behöver! När allt klaffar med min lilla hund känns det sådär äckligt bra att man inte kan sluta le. Det är som en drog, att springa agility med honom! Perfekt dessutom att träna med Malin och Disa som också har unga hundar med liknande behov!

Tänk att den här lilla har blivit så stor?? <3

Tänk att den här lilla har blivit så stor?? ❤

Med Kezo fattade jag med hjälp av Disa och Malin beslutet idag att inte träna kontaktfält mer.. Jag har fått fint mottagande av mitt bästa lag i det beslutet och nu får det faktiskt vara slut! Vem vet hur länge han orkar? Inte fasen ska vi tjafsa på våra träningspass då?? Vi springer agilityklasser med laget och jobbar för att det ska bli helt ok men vi tränar saker vi tycker är roliga! ❤ Han har inga som helst problem med övriga hinder på banan än så då kör vi på dom helt enkelt!

Foto: Emma Löfstedt! Hund: Unghunden (?) Kezo!

Foto: Emma Löfstedt! Hund: Unghunden (?) Kezo!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s