Debut nummer två!

Är trött som tusan och orkar knappt hålla ögonen öppna men vill skriva ner lite känslor efter dagens agilitytävling med Pesto. Debut nummer två. Dubbel klass ett i Vimmerby. En dag med blandade resultat minst sagt!

Lopp 1: Agilityklass. Balansen var nummer fem med ett hopphinder efter. Disa var utsatt som bollkastare och planen var belöning efter nummer sex. Hopphindret. Pesto går fint i starten, tar balansen fint och går NÄSTAN ner i två på två av. Vi står och dividerar en stund och slutligen stiger han ner. Då släpper jag honom över hopphindret och bollen antar sin plats! Lek och pepp! Duktig hund som inte flög! Nöjd!

Lopp 2: Hoppklass. Bra känsla och grym första del av banan! Hinder nummer 9 är slalom och fram till dess är vi nollade. Flera hundar i de tidigare klasserna hade missat slalom då de kom för snabbt på men Pesto satte ingången som ett smäck! Jag lämnade plats och lät honom göra jobbet och han tvekade inte en sekund! Slutförde hela slalom galant men hans kära matte borde förberett honom bättre för hindret efter. SUR hund skäller ut sin matte efter noter och vi kommer helt i otakt. Lägger om hunden och springer sista halvan av loppet med BRA känsla! Mestadels bra saker i loppet och nöjd matte! Genomsläppt tjuvstart dock. Skäms på matte.

Lopp 3. Agilityklass. Kan sammanfattas med ett ord. KAOS! För hög stress från start och gungan flögs av inte bara en utan två gånger. Sen var vi inte i samma lopp mer än en kort sekvens i slalom och hindren precis efter slalom (bra där!) och en klockren balans. Det gäller att se godbitarna när dom är få! Ingen rolig känsla efter loppet. Det är ju lite så här det blir för oss ibland. Kaos. Gränsen mellan awesome och inte alls awesome är ruggigt hårfin med en hund som är Pesto. Låg kvar i starten dock!

Lopp 4. Revansch. Order från Disa om att jobba varje hinder och aldrig ge upp. Bättre rutiner inför start den här gången och en mycket mer avslappnad hund. Återigen (fy fasen vilken slalomkung han är!) ett grymt slalom och ett riktigt fint flyt fram till hinder nummer 14 (13?) där vi får en vägran. Han var inte helt snäll där. Jag tycker att jag gav tillräckliga hjälper men det ÄR svårt att hoppa ut från matte säger Pesto. Speciellt när du är för nära! Håll avstånd! Upploppet blev sedan en kamp för ett resultat. Vi hade tappat lite flyt men jag jobbade! Jag slet oss i mål och vi fick bara fem fel! Vi tappade några sekunder sista delen av banan men fick ändå, trots vägran, klassens fjärde snabbaste tid och placerade oss på en sjätteplats med pris och allt! Gladaste pristagaren på hela dagen tror jag bestämt 🙂 Min lilla galenpanna hade fått ett resultat och det var helt galet! Vi höll ihop och jag redde ut strulet utan kaos! Lycka!!

resultatMed tanke på att vi fick en vägran och lite svajjigt upplopp är jag väldans nöjd med tiden 🙂 Han springer på fint den lilla även fjärde loppet på dagen!

 

Annonser

En reaktion på ”Debut nummer två!

  1. Härligt Ida!! Han är ju inte helt lätt herr Pest, men jäklar vad fint det kommer bli när ni hittar varandra på planen (och håller sams ;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s