Banträning på agilitybana

I torsdag bar det av till HUs veckans bana! 4 personer utöver mig och två av dem var nya ansikten för oss. Det är bra tävlingsträning! Jag hade ritat en agilityklass med lite blandade svårigheter från Vimmerby som vi fick justera lite för att få plats i hagen. Den blev ungefär så här:

agilitybana med murJag är väldigt nöjd med träningen! Starten blev riktigt svår för oss och vi fick aldrig till det riktigt bra. Dock funderade vi lite efteråt på bättre lösningar och jag ska sätta upp den sekvensen igen och se vad jag kan åstadkomma. 4-7 gick strålande och andra varvet fick vi till en sån där gåshudsgunga där jag trodde han skulle flyga men där han stannade med en tvärnit allra längst ut och stod som en klippa! Grymt!

Sekvens 8-12 var också lurig. Han utförde jaakkon båda varven men svängen blev ganska vid. Speciellt första vändan. Då jag och Disa fick hjälp av Lydia tidigare i veckan fick jag veta att Pesto kan utföra en jaakko men att han saknar förståelse för den tajta svängen. Träna vidare på låga hinder!

Missat däck i full fart båda varv, grymma kontaktfält båda varv. Verkligen asgrymma! Strul i slalom första varv men riktigt bra i andra. Ja, summan av det hela blir en nöjd matte med saker att träna på men en riktigt bra känsla då det FLÖT!

Mycket detaljer i det här inlägget blev det. Det är mest för att jag själv ska kunna se tillbaka och komma ihåg att träna på det som strular 🙂

Det kändes riktigt bra efter träningen med Lydia i onsdags! Hon får mig att våga springa och att springa fort. Att lita på min hund och att pröva nytt när det jag gör inte funkar. Man kan inte komma med några undanflykter utan det enda som gäller att träna på det som tränas ska. Ny startrutin fick vi till exempel till där jag helt enkelt sätter ner honom, säger stanna och går iväg. Funkar 8 av 10 gånger riktigt bra! Med lite träning ska det funka 10 av 10! Mindre konflikter i starten ger oss en bättre känsla på banan. För varje träningspass får jag mer verktyg och jag planerar träningen mer och mer utefter våra behov. Jag vågar träna sånt som kan strula och kör inte säkra kort i rädsla att bli osams med min hund på banan. Vi har roligt tillsammans!

Kezo fick såklart springa ett varv även han. Han hade lajbans som hejsan och fick hoppa large som omväxling. Fina gubbe! Inga konstigheter liksom ❤

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s