Vem är han, den där Pesto?

Bloggen fylls med träning och tävling och åter träning. Man skulle kunna tro att jag äger en robot. Eller ja, två. Den stora får väl oförtjänt lite plats här som det är nu. Det kommer han få i det här inlägget också. En annan dag är det hans tur.

För vem är han, den lilla lakritsremmen som föddes den 20 oktober 2011? Som börjar närma sig två år och kanske är en bra bit från vuxen men ändock långt ifrån en valp. En ung hund.

Jo, jag ska berätta för er om Pesto. Killen som just nu ligger någonstans i huset och vilar. Tyst. Som han nästan alltid är inomhus nu för tiden. Som kommer och kikar stilla vad som händer om jag förflyttar mig i huset men som bara går upp i skall när jag skramlar med kopplen. Då jäklar är det hus i helvete här hemma.

Pesto är hunden som häromdagen gick lös bredvid sin matte en dryg meter ifrån en annan hund utan att ens tänka tanken på att gå fram. Hunden som när han får följa med ut på äventyr utan sin storebror imponerar i sin enkelhet för att han alltid lyssnar och aldrig tänker tanken på att ge sig av någon annanstans än där hans matte befinner sig. OM. Om det inte råkar flyga förbi en fågel såklart!

På kvällen när vi ska sova är han den som hoppar och studsar nedanför sängen och ber om att få komma upp och som sedan myyyyser genom att rusa runt som en galning över hela sängen och över hela oss och som sedan lägger sig längst ut på sängkanten och förnärmat hoppar ner på golvet så fort en lilltå råkar komma emot hans dyrbara kropp.

Om Pesto är borta kan finns det två ställen att leta på. Det första är under gästsängen i hundrummet. Det andra är under gästsängen i Addes datarum. Där kommer ingen åt mig hälsar Pesto och jag får sova ostört! Killen med integritet. Att vara nära är inte Pestos grej. Att hälsa på främlingar kan kvitta och den viktigaste på jorden är matte. Dock är det helt ok att ha henne på armlängds avstånd för det mesta.

Pesto är hunden som vid 8 veckors ålder tog sats med hela sin 1,5 kg lätta kropp och hoppade rakt in i sin mattes hjärta och där sitter han fast.  Alla sina egenheter och bokstavskombinationer till trots. Det finns inte en sekund av vår tid tillsammans som jag ångrar att jag sa: Jag vill ha den helgalna!

_MG_0374

Annonser

4 reaktioner på ”Vem är han, den där Pesto?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s