Svävar på små moln!

För igår gjorde jag och Pesto vår första nolla i hoppklassen och VANN!! En hoppklass som EN hund i large tog sig runt utan hinderfel men med tidsfel. En hoppklass som en hund i largeklassen nollade och två hundar i small. En av dessa två var jag och Pesto!

För att spola tillbaka den här dagen mängders med timmar så började vi med agilityklassen! En fin känsla över större delen av loppet och en grym balans! Ett mindre fint avslut där Pesto återigen flyger gungan på tävling. Känns svårt att komma åt problemet då det i princip aldrig händer på träning men har diskuterat upplägg med underbara träningskamrater och har nog hittat ett bra upplägg! Pesto springer gungan på tävling som att det är balansen. Inte en ansats till att försöka stanna. Han behöver alltså ett extra stoppkommando på vägen upp för att påminnas om vilket hinder han är på! Jag ska också träna mycket agilityklasser där balansen är före gungan och där jag ligger lite efter honom när han tar gungan.

Om man räknar bort slutet (man får ju inte sparka på sin hund ju!) så ä det här by far vårt bästa agilitylopp på tävling 🙂 Fy fasen vad vi springer på rakan längst bort och vilken fin start vi fick!

Sen var det dags för Kezo! Hoppklass 2. Vi var startnummer 1 och jag hade inte direkt några känslor för vad jag kunde förvänta mig av honom. Vi tävlar så sällan nu för tiden och målet var att ha KUL! Som vi hade sen! Ren och skär lycka med hejarop och skratt! Ja, jag glömde av mig lite efter däcket och tappade kanske ett par sekunder där men vad gör det om hundra år! Vi nollade och kom fyra! Tre pinnar delades ut och jag unnade mig själv att skita fullständigt i det och glädjas över att vi klarade referenstiden med över en sekund 🙂 Finaste gubbe!

SEN, efter lååång väntan. Sen var det dags för det där hopploppet som i teorin kändes hopplöst efter att ha sett hund efter hund diska ut sig eller strula till det. Började fundera över att hitta en egen väg för att faktiskt få flyt. Line sa åt mig att nej, försök! Så på banvandringen när jag kände att jo fasen. Det här är inte omöjligt! Då bestämde jag mig för att försöka. Göra det där som Disa slår in i mitt huvud. SPRING, lita på hunden och var TYDLIG! Vilken fantastisk känsla när jag insåg att det gick! Jag kan inte förstå det än idag. Vi NOLLADE!! Vi VANN! 🙂 Min allra finaste bästaste kompis vad vi är bra!

Med pokalen i hand kan jag inte annat än vara glad och stolt. Stolt över att jag litat på min magkänsla och gett den lilla hunden tid att mogna och utvecklas i sin egen takt. Tagit till mig av hjälp och råd och tränat på de svårigheter vi ställts inför. Vi KAN ju!

577250_10151846749576514_185697611_nTack Line för trevligt sällskap mellan klasserna och TACK alla för att ni gläds med mig i denna för mig grymt stora stund! Ni är underbara!

 

Annonser

3 reaktioner på ”Svävar på små moln!

  1. Ni är så grymma Ida! Stort mega grattis! Detta är den första av MÄNGDER av vinster! Jag är helt övertygad. Med den farten, fokuserade träningen och viljan hos er båda kommer ni nå hur långt som helst. Duktiga ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s