Utvärdering MÅL 2013

Säsongen är över för i år och idag ska jag börja utvärdera. Med gårdagens tävling färskt i minnet! Det här inlägget få bli hundarnas. Mina egna mål tar vi en annan dag 🙂

Kezo

Att kvala in och delta på SM med laget GUBBRÖRA! – YÄÄÄY!! Bästa och roligaste på hela året! Gubbröra tävlar SM och kommer 8a!! Tänk va, min gamla collie som jag satte målet: Kom upp i klass 2, när vi började tävla för en herrans massa år sedan. Vi har tävlat på SM!

Kezo8

blogg

Pesto

Pestos vardagsmål 2013

– Tillräcklig passivitet i tränings- och tävlingssituation. Tillräcklig = så att han har fokus och ork kvar till träning och tävling och inte ljudar konstant. – Check! Med marsvinsburens hjälp kan han idag vara nästan avslappnad både på träning och tävling!

– Harmonisk i vardagen och förmåga att slappna av i fler och fler situationer. – Hemma är han en dröm.. På besök hos andra kalasduktig! Smolket i bägaren är stress kring snabba bilar och cyklister.

– Fortsätta ha roligt och leka mycket tillsammans! – Varje sekund med Pesto är fantastiskt rolig! Vi leker, men kan helt klart leka mer!

– Hålla fysiken i trim så att han får förutsättningar att hålla för ett aktivt liv. Jobba med både träning och massage och stretching. – massage och stretching blev inte riktigt som jag hoppades. Han gillar det inte så jag har lagt nivån på att han ska tycka att det är helt ok att jag känner igenom honom regelbundet. Han känns i fin form och målet är att fortsätta öka timmarna i skog och mark som gör under både för hans kropp och för att hålla stressnivån nere. Godkänd nivå i år men finns gott om utrymme för bättring.

– Fortsatt bra inkallning i de flesta situationer. – Så bra att jag inte hade kunnat ana! Kan vara lös vid hundmöten, kommer alltid när jag ropar och kan till och med vara lös när joggare far förbi om jag är beredd och har kontakt. 

Pestos agilitymål 2013

Jag har prestationsmål. Men jag håller dem för mig själv. Det är så mycket som ska spela in för att det ska gå vägen och allt kan hända. De mål jag skriver här är det jag vill att vi ska lära oss under året. – Mina prestationsmål kan jag skriva nu. För igår uppfylldes dem! Uppflytt till klass 2! Fantastiska hund!!

 

– Släppkommando – hand upp – med korrigeringen hand UT. Efter kurs hos Jenny Damm fick jag stränga order om att sänka mina händer! Det gjorde under för min handling!

– Härkommando – hand ner (spring mot mig och ta inga hinder på vägen förrän jag säger till!) – Jag har inte tränat det här direkt. Han har inte haft så bra hindersläpp under året så fokus har legat där. Nu har han dock bättrat på det och det har hänt, på träning, att han tjuvar på fel hinder ibland. Så det målet får följa med till nästa år!

– Grundläggande svängar och byten inkl. jaakko – Vi kan inte bakombyta än. I övrigt godkänt!

– Alla hinder som ingår i hoppklass och agilityklass ska kunna tas i hel bana oavsett var i banan de befinner sig och de ska kunna tas självständigt. – Hade jag utvärderat i fredag hade jag sagt ja. Men igår på hopploppet stod däcket som första hinder. Det kunde vi inte! I övrigt ja!

– Säkra starter – Han har inte direkt tjuvstartat. Men starterna är svajiga och konfliktfyllda. Bättring!

– Running contacts på balans och A-hinder – Jag gav faktiskt upp rätt så tidigt. Insåg att det tog för mycket tid när jag inte har haft möjligheten att ha varken rätt material eller möjligheter att träna hemma. Jag tränade in två på två av på både balans och A-hinder som har fungerat bra! A-hindret är dock omtränat till running ganska nyligen och än så länge fungerar det bra. Balansens 2 på 2 av har han ALDRIG missat på tävling!

– GLÄDJE! Agility är asballt och sjukt kul! Alltid! – JAAA! och det blir bara roligare och roligare ju mer samspelta vi blir!

Fin hoppteknik!

Fotograf: Linn

 

Annonser

4 reaktioner på ”Utvärdering MÅL 2013

  1. Jag sätter gärna däcket som första hinder 🙂 Då vet man att det är rak ansats på en i övrigt svängig bana så du kanske möter det fler gånger högre upp än i ettan. Jag hade det på min SM-final i Borlänge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s