Agilityövningar

Jag är så kass på att uppdatera nu för tiden. Har så mycket att berätta egentligen. Som vår debut i klass 2. Som Kezos lagtävlingar. Men det får vänta lite. Jag har ett gäng övningar som jag tränat idag och som jag tänkte slänga upp här. De var roliga!

slalomutmaning

Två varianter av samma. En enklare fartig och en lurigare variant. Svängen mellan 2-3 var SVÅR! Hundarna hade ruggigt tryck ur platta tunneln och fick svårt att samla sig. Jag lade ner bommen på insidan och fick till svängen bättre. Började med den enklare övningen för att boosta lite och avsluta med den svårare som jag fick dela upp i varianter först. Tur att Josefin hjälpte mig med bakombyten in i den här typen av ingångar för det blev den klart bästa lösningen inför 4 här! Kul när det funkar! Sen köpte han bakombyte in i tunneln efter slalom av bara farten och avslutningsvis satte vi hela övningen helt ok 🙂
upploppAv utrymmesskäl sneddade vi upploppet lite ut åt höger men samma effekt. Ett upplopp där man inte bör hinna med sin hund om den trycker på och där man vinner på att hunden trycker på själv på framkommando. Utlagd leksak gav inte optimal effekt för mig. Kombinerad godisburk med leksak bredvid blev perfekt! Även här lade jag ner bommen på ena sidan för sväng 4 och fick till det mycket bättre då! Mitt nya koncept. Bättre tajta svängar som han orkar genomföra än att kräva av honom att han ska göra något han i dagsläget inte helt behärskar.

Ett roligt träningspass med fokus på starter, upplopp, kontaktfält (på ett enkelt U) och slalom!

 

Annonser

En reaktion på ”Agilityövningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s