Kurs för Kristina på alla hjärtans dag!

Vad passar bättre än att fira alla hjärtans dag först i Högby hundhall en hel dag med bästa poolarna och sen på fest hemma med vänner! Trött Ida men helt klart galet nöjd!

Kursen bjöd på en del repetitioner från kursen i somras som jag kanske inte tränat så mycket på som jag borde, då jag inte riktigt lyckats få till det. Så bra då att få träna det igen och känna att jo, NU, nu kan jag nog faktiskt få till det här själv! Whiskeyturns, backlaps, tandemturns och japaner! Vi kan ju faktiskt!

Saker vi ska tänka på:

– Kommer vi fel mot tunne och riskerar vägran. Använd bakombyteshanden för att få honom att släppa fokus på mig. Funkade SÅ bra!
– Förbered framförbyten tidigt!
– Hjälp honom med svängarna genom att mjuka upp dom före hindret.
– Använda båda händerna för extra tydlighet vid till exempel jaakko
– Fokusera inte på var jag är i förhållande till hindret utan på var Pesto är i förhållande till hindret. Var vill jag ha honom när jag förbereder en sväng? Där ska han ha signalen oavsett var jag är.
– Alla blindbyten ska utföras i god tid så att han vet vart han ska innan han landar. Extra viktigt vid dubbla blindbyten/japaner!
– Belöna aldrig en vägran. Han ska alltid ta hindret först.

Annonser

En reaktion på ”Kurs för Kristina på alla hjärtans dag!

  1. Punkt fem var något som ställde till det för mig och stackars Jonna. För hon var alltid före mig och när hon var vid hindret som hon skulle ta eller när hon skulle svänga vänster ja då sprang o sprang jag dit för att ge henne tecknet och då… ja då var hon redan över ett annat hinder. Men så en kurs… så fick jag veta just det som du skrev. Inte lätt att vara hund och vilja göra sitt bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s