Så händer det som inte får hända

Den lilla hunden och jag krockar när vi springer agility. Den lilla hunden får en spark och skriker. Blir trebent. Verkligen sådär på riktigt trebent så att han omöjligt kan stödja på benet. Ångesten som följer på det går inte att beskriva. Har jag haft sönder min hund så att han inte kommer gå att laga? Kommer han att leva? Kommer han att kunna springa mer? Agility känns för stunden oviktigt. Jag vill bara att min bästa vän ska må bra!

Igår fick jag som tur var en tidig tid på Valla djursjukhus och röntgen visade frakturer. Tre av fyra karpalben har brott. Det är benen som går ner i tassen sedan och brotten är för nära den övre leden för att operation ska gå att göra. Det är också ett dumt ställe för gips. Tur i all otur är då att brotten är fina. Inga flisor och benen ligger där de ska. Nu ska vi göra allt vi kan för att de läker på egen hand utan gips. Burvila. Bära ner hunden för snabb rastning och bära upp igen. In i buren. En vecka till att börja med. På onsdag har vi tid för röntgen igen. Så att vi kan se så att benen fortsätter ligga där de ska. Gör de det kommer benen sakta att växa ihop. Om jag förstod rätt, sex veckor sammanlagt i bur. Eller lös mot slutet om han är lugn. Min gissning är att inte kommer vara lugn då. En pest är liksom inte stilla så här länge. Det kommer bli en rejäl utmaning för oss. En utmaning vi måste klara! Alternativet är liksom inte ett alternativ. Veterinären lät hoppfull och jag tänker vara det också. Vår största utmaning hittills och vi ska fixa det!

Foto: Emmeli Orrefjord

Foto: Emmeli Orrefjord

Annonser

En reaktion på ”Så händer det som inte får hända

  1. Jag får ont i magen när jag läser det här. Förstår då väl din ångest och din oro. Jag lider verkligen med dig. Men jag är övertygad om att han kommer bli bra och att ni kommer kunna göra det som ni båda tycker är det allra roligaste. Ta hand om dig Ida. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s