Så, hur mår Pesto

Mitt i all valplycka finns ju en liten svart och väldigt uttråkad liten sheltie i en bur. Han får nu gå ca 5 minuter långa promenader och har träffat sjukgymnast en gång. Vi har fått order om att ståträna med tårna rakt fram för att stärka musklerna så att han inte utåtroterar för att avlasta. Han gör alltså mer än han gjort förut och ju mer han gör desto högre förväntningar får han. Högre förväntningar ger stökigare hund. Han är fortfarande fantastiskt duktig men rätt odräglig emellanåt.

På måndag har vi ny tid för rehab och på tisdag ska vi röntga igen. Då finns förhoppningar om läkt Pesto. Vi får väl se vad plåtarna visar! Jag tycker fortfarande att delen där brottet är är tjockare och knutigare vilket är normalt under läkning men kanske borde försvinna innan det är färdigt för belastning? Vi får väl se vad de säger på tisdag helt enkelt och en knapp vecka kvar för benet att läka!

image

Vi längtar så efter frihet!

Annonser

2 reaktioner på ”Så, hur mår Pesto

  1. Att det är knöligt runt frakturen är helt normalt och bara bra. Det är en callusbildning vilket betyder att kroppen lagrar in lite extra benceller för att göra benet starkare. Det är inte helt ovanligt att den blir kvar restan av livet.

    Så det låter som läkningen går precis som den ska och att det snart är dags att börja belasta lite mer. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s