Vad kan Sixten egentligen?

Eftersom jag för tillfället inte går någon onlinekurs med Sixten är det inte lika noga med dokumentationerna. Det betyder ju faktiskt inte att vi inte gör något men jag ska försöka sammanfatta och göra en plan för fortsättningen. Så vad kan han?

– Kampa? Jadå! Det har svajat lite under tandlossningen men börjar komma tillbaka igen! Idag kampade vi i ny men ganska störningsfri miljö utomhus och han gjorde det hur fint som helst!

– Hämta kastad boll? Ja! Under tandlossning är det den lek vi gjort mest och jäklar så bra han är! Ganska ofta kommer han också tillbaka med den.

– Sitt? Ja, kommandot börjar dessutom sitta ganska bra. Idag för första gången tillsammans med den andra saken han också kan ganska bra på kommando.

– Om! Gå runt mig medsols. Ett trick han erbjöd själv och jag fångade med klickern!

– 4 paws in a box? Han är riktigt duktig men skulle behöva mer självsäkerhet i vad som förväntas. Fler jackpotbelöningar och i förlängningen ett kommando!

– Backa upp? Riktigt bra! Kommando behöver befästas!

– Ligg? Här går det långsamt! Det enda vi i dagsläget  tränar med handhjälper. Han har sitt som sin naturliga position och erbjuder aldrig ligg själv. Vi knegar vidare!

– Positionsarbete? Här har vi tappat lite. Han flyter gärna in framför mig och ut med rumpan. Vi har heller inte tränat det mycket alls så det är inte konstigt att vi tappat.

– Springa mot godis? Springer både mot burk och MM med bra driv. Jag kan både stå still och springa bredvid. Springa testade jag för första gången idag och insåg på slutet att jag glömmer byta sida! Inte glömma! Kommando: fram! Förberedelse för att han ska komma i rätt stämning: ska du ha den??

– Fokus? Bäst av allt! Underbar att jobba med och jag får påminna mig om att bryta i tid. Små korta pass med liten valp och alltid avsluta med bus.

image

Vara söt? Bäst av alla!

Vad jobba med resten av veckan?
Inkallning! Han sticker inte men han har långt ifrån befäst inkallning! Vet han att jag har godis kommer han för att få snask men att komma snabbt på ALLA inkallningar finns förbättringspotential på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s