Sixtens första kurs!

Ja, tänk att det blev en kurs i tävlingslydnad! Nu är ju jag en kursdeltagare av rang och älskar att gå kurs så att jag skulle gå NÅGON typ av kurs innan det blev dags för agility är kanske inte så konstigt.

IMG_8849

Tänk att den här lilla fjärten har blivit så stor! ❤

Kursen var på High5 hundkurser för Helene Lindström. Jag har ju gått kurser för henne med Pesto och vet att jag gillar hennes sätt att träna, tänka träning och hennes funderingar lite mer på djupet. Till exempel pratade vi en hel del om hur man planerar upp sin träning och vad man ska ha i tankarna när man utvärderar sitt pass. Mycket fokus på tendenser blev det! Att rätta till ett problem innan det ens har hunnit bli ett riktigt problem.

Sixten fick träna grunder på lördagen! Visa vad han kan och få lära sig vad vi kan göra mer. Han charmade nog alla på hela kursen och visade att en sheltie faktiskt är en hund att räkna med även när det gäller lydnad! Så. Nu har jag lovat att faktiskt se till att vi tävlar också. Jag kan ju inte ha en hund som är tyst när jag tränar och inte utnyttja det till fullo!

12363142_10208074407763165_4171430948557361431_o

De andra deltagarna tyckte att jag tröstshoppade en väldans bra liten valp. Jag håller med till fullo! Foto: Annika Mojanis

Dag två. Idag. Dags för kedja. Kedja kan vara det läskigaste med hela lydnadsgrejen. Tydligen också hela själva grejen med lydnad. Man kommer inte undan. Inte vi heller. Två moment, en transportsträcka och kommendering. Jag ska inte påstå att vi satte det klockrent. Sixten hälsade lite på tävlingsledaren. Jag tappade honom i en halt. Jag blev lite överdriven i mina hjälper. Men. Vi gjorde det. Vi behöll träningstänk och glädje och vi vågade göra det igen efter analys av film. Min lilla valp. Så stor han börjar bli! Nu ska vi börja planera vår träning bättre. Inte kanske skriva dagbok. Det har jag testat så många gånger att jag gett upp. Men vi ska i alla fall fundera och göra en plan innan vi börjar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s