Testing av grundfärdigheter

Pesto har lärt sig gå ner och upp för den lilla trappan till huset! Jag var så pedagogisk att jag helt enkelt tog på honom ett koppel och gick upp. Vad hade han för val annat än att följa med? Samma sak ner. Så nu springer han hej vilt upp och ner och tycker att han lärt sig den mest fantastiska sak i hela världen!

Då uppstår ett problem. Valpen är ute och nere från trappan på två sekunder när jag öppnar dörren. När jag bar honom in och ut varje gång fanns det ju ingen anledning att träna..

Idag insåg jag att anledningen numer finns. Så nu skulle jag testa om vi tränat stadga, släppkommando och sitt tillräckligt bra. Jag tror ta mig tusan att jag har det! Efter att ha stängt dörren vid näsan på valpen ett par gånger satt han som ett ljus och väntade på sitt ok! Anledningar till detta?

– Han har faktiskt en förståelse för det här med stadga. Han har insett att det lönar sig att vänta för tjuvar man finns inget att vinna.

– Han har tro det eller ej lärt sig kommandot sitt!

– Släppkommandot sitter som ett smäck!

– Han har en storebror som vet vad som gäller och visar var skåpet ska stå genom att föregå med gott exempel. Hejja förebilder!

Det må vara en futtig grej! Valpen sitter kvar och väntar på ett ok vid dörren. En endaste gång. Men för mig är det en seger! Jag har fått pröva våra vingar i skarpt läge och det verkar, håller alla tummar, som att det faktiskt gjort nytta. Arbetet vi lagt ner. Jag måste på något vis ha gjort något rätt?

Jag tycker om dig mer och mer för varje dag!

 

Annonser

4 reaktioner på ”Testing av grundfärdigheter

  1. Att sitta o vänta vid tröskeln fast dörren är öppen är en ovärderlig kunskap som gör livet så mycket enklare för matte o husse. Jag lärde aldrig Isak och det ångrar jag djupt.
    / mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s